zaterdag 27 oktober 2018

Legerkapitein en klokkenluider Day op vrije voeten gesteld door de Kantonrechter

Day was door Militaire Politie aangehouden voor het negatief bespreken van defensieapparaat


De voormalige legerkapitein Jermain Day is gisteravond op vrije voeten gesteld door de Kantonrechter. De man, die maandag werd ingesloten door de Militaire Politie, stond terecht voor het negatief bespreken van het defensieapparaat. De rechter concludeerde echter, dat Day onterecht is aangehouden. 

Hij heeft sinds september van dit jaar ontslag ingediend bij het leger en is formeel niet meer in dienst van het ministerie van Defensie, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 27 oktober 2018. Advocaat Benito Pick deed het verzoek aan de rechter om de gevangenhouding van Day op te schorten.

Minister Ronni Benschop van Defensie zei overigens donderdag in antwoord op vragen van volksvertegenwoordigers tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee, dat de ondertussen in ongenade gevallen legerofficier Day nog altijd tot het Nationaal Leger behoort.

'Omdat hij een aanvraag tot ontslag had ingediend en graag per 1 september dit jaar uit dienst had willen gaan, dacht hij nu ongestoord alles te kunnen doen en laten wat hij wil. Maar, aangezien hij zijn resolutie nog niet in handen heeft, is hij nog militair', aldus Benschop in het parlement. 'Dat betekent hij dus op basis van de krijgstucht, oftewel de interne gedragsregels binnen de strijdkrachten, wordt aangepakt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten