zaterdag 27 oktober 2018

Bouwwerkzaamheden basisschool Brownsweg hervat op instructie president Bouterse

(Bron foto: NII)
President wil zo spoedig mogelijk verandering in hoog aantal leerlingen, zo'n 50, in klaslokaal


Op instructie van president Desi Bouterse zullen de bouwwerkzaamheden van de basisschool van Brownsweg te Brokopondo hervat worden. Tijdens zijn recent werkbezoek aan dit gebied heeft het staatshoofd notie genomen van de behoefte aan meer lokalen, onderwijswoningen en een mediatheek. Dit bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII, vrijdag 26 oktober 2018.



Ouders en bewoners hebben onder meer de noden ten aanzien van de onderwijsinstelling bij de regeringsleider gelegd tijdens een ontmoeting te Brownsweg. In de huidige situatie zitten ongeveer 50 leerlingen in een leslokaal. Daar wil de president zo spoedig mogelijk verandering in.

Hij heeft aan de hand van hetgeen hij heeft aangehoord een overlegmoment gehad met minister Lilian Ferrier en directrice Natasia Bennanon van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en aannemer Henry Klas. Overeengekomen is dat de bouwwerkzaamheden zullen aanvangen op 31 oktober.

De bedoeling is dat er acht leslokalen en vier onderwijzerswoningen worden afgebouwd. Deze zullen na de kerstvakantie opgeleverd worden. De regering vindt het noodzakelijk dat kinderen goed onderwijs genieten en zal er dus alles aan doen dat de situatie begin volgend jaar beter zal zijn voor leerlingen en leerkrachten van deze school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten