zaterdag 27 oktober 2018

Illegale houtkapper gearresteerd te plantage Republiek

42-Jarige man verdacht van illegale houtkap en verduisteren van gekapt hout


Het Korps Politie Suriname meldde vrijdag 26 oktober 2018, dat de politie van Zanderij maandag 22 oktober de 42-jarige L.S. heeft opgepakt voor illegale houtkap en het wegmaken van bewijsmateriaal, omdat de politie gedurende enige tijd meldingen van de bewoners van ‘Melasie Kriki’ te plantage Republiek kreeg, dat onbevoegden in dat gebied aan illegale houtkap deden. 

Begin september deed het bestuur van ‘Melasie Kriki’ aangifte op het politiebureau. De politie begaf zich maandag 10 september voor onderzoek naar het gebied en trof vier mannen aan waaronder L.S. die bezig waren walaba bomen om te hakken.

S. gaf aan dat het gebied, waarin hij en zijn drie arbeiders aangetroffen waren, hem toebehoort. Voorts dat hij aan houtkap doet. Hangende het onderzoek werd het gekapte hout in beslag genomen en werd S. als bewaarder van dat hout aangewezen.

Met behulp van het Staatsbosbeheer (SBB) kwam de politie erachter dat S. gelogen had, omdat het gebied hem niet toebehoort. Vervolgens kwam de politie tot de ontdekking dat het gekapte hout, dat in bewaring bij S. was, verdwenen was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten