zaterdag 22 september 2018

OM Peru start voorlopige rechtszaak tegen oud-president Pedro Pablo Kuczynsk

Kuczynski beschuldigd van het kopen van stemmen, dat leidde tot zijn ontslag in maart


Het kantoor van de procureur-generaal van Peru heeft zaterdag 22 september 2018 een voorlopige rechtszaak geopend tegen voormalig president Pedro Pablo Kuczynski voor de beschuldiging van het kopen van stemmen, dat leidde tot zijn ontslag in maart.

De autoriteiten zeiden via Twitter, dat procureur-generaal Pedro Chavarry vrijdag besloot om een procedure te starten tegen de voormalige president en een aantal andere hoge politieke figuren.Er worden verschillende beschuldigingen tegen de politici opgevoerd, waaronder vermeende omkoping, oneigenlijk gebruik van invloed en lidmaatschap van een criminele bende.


Het Openbaar Ministerie (OM) meldde ook de verruiming van een zaak tegen de voormalige minister van Landbouw Jose Arista, die beschuldigd wordt van omkoping.

Pedro Pablo Kuczynski nam ontslag als president op 21 maart na een video geopenbaard werd  waarin zijn bondgenoten probeerden stemmen van andere parlementsleden  te kopen om een motie van afzetting te voorkomen. De voormalige president had in december 2017 een afkeuringsstemming overleefd, omdat hij naar verluidt illegale betalingen van het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht zou hebben ontvangen.




(Suriname Mirror/Xinhua/Bloomberg/Twitter/Diario Correo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten