zaterdag 22 september 2018

Kort Gedingrechter voorkomt op de valreep veiling RCR Zorghotel

Zorginstelling en schuldeiser Hakrinbank krijgen tot eind december tijd voor oplossen probleem rond schuldaflossing


De Ware Tijd bericht vandaag, zaterdag 22 september 2018, dat de Kort Gedingrechter gistermorgen op de valreep voorkomen, dat het RCR Zorghotel op de veiling belandde. Een kwartier voordat notaris Dew Kalisingh om tien uur de veiling zou starten, werd het vonnis aan hem bekendgemaakt. De zorginstelling en schuldeiser Hakrinbank krijgen tot eind december de tijd om met elkaar in het reine te komen over de schuldaflossing. 

Het zorghotel kon de rechter ervan overtuigen, dat er pogingen worden gedaan om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Naar verluidt heeft de rechter tot eind december opgeschort vanwege het maatschappelijk belang dat de zorginstelling met zich meedraagt. Het zorghotel biedt verschillende poliklinische diensten en er is ook een dialysecentrum.

In feite zit de instelling sedert haar oprichting in 2011 in zwaar weer. Eigenaar Radjender Thakoersing begon de onderneming met in het achterhoofd Surinaamse Nederlanders aan te trekken voor behandeling en rustige revalidatie in Suriname. Maar, gewijzigde wetgeving juist op dat moment in Nederland, maakte het commercieel onmogelijk om dat voornemen te realiseren. De nieuwe Nederlandse wetgeving dekt niet langer de volledige kosten voor behandeling in het buitenland.

Na twee moeizame jaren als puur medische instelling, besloot het management het roer om te gooien en werd het RCR Zorghotel opgesplitst in het Medical Center en het Grand Riverside Hotel, waarvoor 24 van de 58 kamers werden gereserveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten