zaterdag 22 september 2018

Facebook start test met datingservice in Colombia

'Vooral Colombianen fan gebruiken sociale netwerken en websites om partners te vinden'


Facebook zei vrijdag 21 september 2018 dat het een datingservice test in Colombia. De social media-gigant koos het Latijns-Amerikaanse land als testlaboratorium, omdat vooral Colombianen fan zijn van het gebruik van sociale netwerken en websites om partners te vinden. 

De nieuwe functie die deze week in Colombia wordt uitgerold, stelt gebruikers in staat om een apart 'datingprofiel' te maken dat niet zichtbaar is voor hun vriendennetwerk, waarbij potentiële overeenkomsten worden aanbevolen op basis van voorkeuren en gemeenschappelijke interesses.

De dienst is geprogrammeerd om geen mensen aan te sluiten die al verbonden zijn als familie of vrienden, en gebruikers van Facebook Dating kunnen ook mensen blokkeren als ze dat willen. Er is een eenvoudige chatservice beschikbaar en de site zorgt ervoor, dat onbekenden geen foto's, video's of links kunnen verzenden.

Zowat 21 miljoen mensen loggen elke dag in op Facebook in Colombia, een land van 50 miljoen mensen, aldus het bedrijf. 'Wij zien dit als een ongelofelijke kans om mensen op een zinvolle manier verder te helpen op Facebook', aldus Facebook Dating productmanager Nathan Sharp.

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft in mei plannen aangekondigd voor de functie, terwijl hij beloofde privacybescherming als topprioriteit te beschouwen in het kielzog van het Cambridge Analytica-schandaal.

(Suriname Mirror/AFP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten