zaterdag 22 september 2018

Faye Wannyn geïnstalleerd als nieuwe rechter Gemeenschappelijk Hof van Justitie, Curaçao

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Hof-president Saleh: 'Wannyn is stevig geworteld in onze samenleving'

 
Faye Wannyn is gistermiddag geïnstalleerd als nieuwe rechter van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. President van Hof, Eunice Saleh, stelde haar voor aan de aanwezigen tijdens de installatie, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 22 september 2018.

Wannyn is op 24 november 1976 geboren te Sliedrecht, Nederland. Zij heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 2000 kwam Wannyn voor het eerst naar Curaçao met de bedoeling om hier een paar weken door te brengen om haar afstudeerscriptie over de gevangenis te schrijven. 'In plaats van weken werden het maanden', aldus Saleh. 'Zij stelde haar terugkeer steeds uit totdat haar moeder haar na drie maanden sommeerde om terug naar Nederland te gaan om af te studeren.'

Na haar afstuderen keerde zij terug naar Curaçao met de bedoeling om zich hier tijdelijk te vestigen. Het liep echter weer anders, vertelde de president van het Hof, want zij heeft Curaçao daarna niet meer verlaten anders dan voor dienstreizen of vakanties.

Na een uitstapje bij het Curaçao Sea Aquarium als managementassistent begon Wannyn in 2003 aan haar juridische carrière bij het Hof als gerechtssecretaris. Elf jaar later besloot Wannyn dat het tijd was voor ‘de next step’. Zij solliciteerde naar een opleidingsplaats tot rechter en begon op 1 januari 2015 met de Rio-opleiding bij het Hof, welke zij vorig jaar succesvol heeft afgerond. Op dit moment is zij werkzaam in eerste aanleg civiel.




'Collega’s van mr. Wannyn hebben haar de volgende positieve eigenschappen toegedicht: Faye is altijd zichzelf, ‘what you see is what you get’, Faye heeft hart voor de organisatie en is zeer loyaal naar haar collega’s, als rechter is ze recht door zee, realistisch en praktisch, te danken aan een mooie combinatie van eigenschappen: gedegen, nieuwsgierig, open minded, hoewel Faye hier niet geboren en getogen is, is zij in haar hele zijn een kind van het eiland of zoals een collega het vanochtend heeft geformuleerd: ‘el a hasi su mes un Yu di Kòrsou’.'

In aanvulling daarop kan, aldus Saleh, niet anders gezegd worden dan dat Wannyn, die hier al zeventien jaar woont, vloeiend Papiaments spreekt, twee hier geboren zoontjes heeft en een fervent carnavalsvierder is, ‘stevig geworteld is in onze samenleving’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten