zaterdag 22 september 2018

Bewoners Sunny Point willen na schietincident plaatselijke politiepost

'Duurt lang voordat politie van post Santodorp ter plekke arriveert na een melding'


Na het schietincident van deze week te Sunny Point, waarbij één dode en vijf gewonden zijn gevallen, is de behoefte aan een plaatselijke politiepost groter geworden. Hoewel de post Santodorp in de nabije omgeving is, stellen buurtbewoners dat het lang duurt voordat manschappen van dat station ter plekke arriveren na een melding. 

'Te den skowtu doro a lati keba', zegt Ramon Akobe, zoon van Margriet Akobe die bij het incident is overleden, vandaag, zaterdag 22 september 2018, in de Ware Tijd. De behoefte aan een eigen politiepost in de wijk is groot, zeggen Akobe en buurtbewoners.

Die behoefte aan een plaatselijke politiepost heeft niet zozeer te maken met de mate van criminaliteit in de wijk. Het gaat bij de mensen vooral om hun veiligheid. Door het incident is hun veiligheidsgevoel afgenomen.

Over de omvang van de criminaliteit in het gebied bestaat onduidelijkheid. Een agent van post Santodorp weigerde te reageren op een vraag van de Ware Tijd hierover en verwees naar een hogere functionaris. Die was op dat moment niet aanwezig. Korpschef Roberto Prade heeft ook niet gereageerd....

Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden gaat het om een beleidsaangelegenheid is. De bewoners zouden hun verzoek in een collectief schrijven kunnen richten aan de minister van Justitie en Politie. Hij stelt, dat het gebied relatief groot is, maar legt uit dat de intensiteit van de klachten medebepalend is of een plaatselijke politiepost noodzakelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten