zondag 23 september 2018

Turkse minister Çavuşoğlu in Caracas: 'Turkije doet er alles aan om Venezuela te ondersteunen'

(Bron foto: Twitter)
Çavuşoğlu  veroordeelt buitenlandse interventiemethoden in de hoop Venezuela te isoleren

'Turkish Airlines van plan om frequentie van haar vluchten naar Caracas te verhogen tot één per dag'


De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, zei dat zijn land 'er alles aan doet om Venezuela te ondersteunen' de moeilijke situatie te overwinnen die wordt veroorzaakt door door de Verenigde Staten geleide en door de Europese Unie en Canada gesteunde sancties. 

Tijdens een bezoek zaterdag 22 september 2018 aan Caracas - een dag na zijn bezoek aan Venezuela's vriend Suriname - om de bilaterale relaties tussen de twee landen te versterken, veroordeelde Çavuşoğlu de buitenlandse interventiemethoden, die worden gebruikt in de hoop Venezuela te 'isoleren'.



'Ik wil nogmaals benadrukken dat Turkije Venezuela blijft steunen ... Wij zijn tegen isolatiemaatregelen, we zijn tegen sancties, we geven de voorkeur aan dialoog en uitwisseling tussen individuen', zei Çavuşoğlu na een ontmoeting met zijn Venezolaanse collega Jorge Arreaza.

Çavuşoğlu benadrukte het feit, dat 'de economische samenwerking is verdiept en dat de bilaterale betrekkingen op verschillende gebieden zijn versterkt' tussen de landen als bewijs van betrokkenheid  van zijn regering en het land bij het Zuid-Amerikaanse land.

Hij zei, dat ondanks Venezuela een 'kritieke periode doormaakt ... verschillende Turkse investeerders geïnteresseerd zijn' in het land, omdat ze het potentieel ervan erkennen. In die geest zei hij, dat Turkish Airlines 'van plan is om de frequentie van haar vluchten naar Caracas te verhogen' tot één per dag.

Gevraagd naar zijn mening over de cryptocurrency van de Venezolaanse overheid, de Petro, zei Çavuşoğlu, dat 'als de Petro kan worden gebruikt' voor transacties 'nou, met plezier' onze beleggers dit zullen doen. 'We proberen altijd lokale valuta's te gebruiken in onze transacties ... aangezien de regering van de Verenigde Staten de dollar als een middel voor agressie heeft gebruikt.Veel landen gebruiken nu liever hun lokale valuta.'


Arreaza, van zijn kant, benadrukte de 'broederschap' tussen Venezuela en Turkije, en merkte op dat 'in tijden van aanval, van belegering' tegen zijn land, Turkije 'hen een helpende hand heeft gegeven, de hand van een zuster, en we hebben een formule ontworpen van efficiënte samenwerking'.

Çavuşoğlu ontmoette ook de Venezolaanse president Nicolas Maduro en de voorzitter van de nationale grondwetgevende vergadering, Delcy Rodriguez, tijdens zijn verblijf in Caracas, volgens persbureau EFE.

Twee samenwerkingsovereenkomsten werden door de twee landen ondertekend om hun diplomatieke betrekkingen te versterken.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten