zaterdag 22 september 2018

Verbazing bij onderwijsbonden over ontheffing waarnemend hoofd Examenbureau, Joyce Zijler

Valies (BvL/ALS): 'Ze is integer en niet bereid dealtjes te sluiten met het ministerie'

Nerkust → (FOLS): 'Ministers Sitaldien, Adhin en Peneux achtten het vanwege haar competenties niet nodig haar te vervangen'

 
De ontheffing van het waarnemend hoofd van het Examenbureau, Joyce Zijler, is opgenomen als agendapunt voor de ledenvergadering van de Bond van Leraren (BvL)/Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) van maandag. Dit zegt bondsvoorzitter Wilgo Valies vandaag, zaterdag 22 september 2018, in de Ware Tijd.

Hij omschrijft Zijler als een capabele medewerkster met specifieke kwaliteiten. 'Ze is integer en niet bereid dealtjes te sluiten met het ministerie van Onderwijs,Wetenschap en Cultuur, om de examenresultaten op een oneerlijke manier hoger te doen uitvallen. Zij stelt hoge eisen aan de examens', aldus Valies.

Het nieuws over de ontheffing heeft ook bij de president van de FOLS (Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname), Marcelino Nerkust, voor enige bevreemding gezorgd. Nerkust zegt, dat de ministers Shirley Sitaldien, Ashwin Adhin en Robert Peneux het vanwege haar competenties niet nodig hebben geacht haar te vervangen.

'Dat ze vanaf 2009 werkzaam is geweest op het Examenbureau wil zeggen dat ze onder vijf ministers heeft gewerkt en uiteindelijk op basis van haar competenties is benoemd. De vorige ministers hadden voor zover bekend niets op te merken over haar functioneren en ze is op een bepaald moment juist benoemd tot waarnemend hoofd van het Examenbureau. Het kan dat er wel iets aan de hand is geweest, maar zo ga je niet om met je medewerkers', zegt Nerkust.

Zijler heeft vrijdag een brief ontvangen waarin staat, dat ze tot en met 1 oktober in de functie mag dienen. Ze heeft tot en met 28 september de gelegenheid aan te geven of ze elders binnen het ministerie geplaatst wil worden, anders zal het hoofd Bureau Voortgezet Onderwijs haar op een school plaatsen om les te geven. Zijler is in het bezit van een MO-A Engels en heeft zich in Nederland gespecialiseerd in toetsconstructie. Ze is sinds 2009 werkzaam op het Examenbureau als coördinator toetsconstructie. In 2012 is ze door toenmalig onderwijsminister Sitaldien aangesteld als waarnemend hoofd van het Examenbureau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten