zaterdag 22 september 2018

Veertien politiehonden ontvangen medailles en diploma's vanwege pensioen in Bogota, Colombia

(Bron foto: Associated Press)
'We hebben veel dingen met elkaar gedeeld en ze zijn net als onze kinderen'


Veertien politiehonden ontvingen vrijdag 21 september 2018 medailles en diploma's tijdens een emotionele pensioneringsceremonie in de Colombiaanse hoofdstad, nadat ze jarenlang dienst deden om te speuren naar drugs, bommen en lichamen.

Sommige Duitse herders, pitbulls en golden retrievers werden tijdens een evenement in een auditorium van het hoofdofficiersbureau behandeld met speciaal geurende baden voordat ze met pensioen gingen.


Onder de gepensioneerde honden bevindt zich Canela, een 12-jarige labrador die onderzoekers hielp met het zoeken naar 65 massagraven met slachtoffers van paramilitair geweld, en Negra, een pitbull die in zijn achtjarige carrière duizenden tonnen cocaïne heeft ontdekt.

Ambtenaren zijn van plan om de honden ter adoptie aan te bieden, ze bij families te plaatsen die hen zullen helpen hun rust- en levensdagen te leven. Sommige honden kunnen ook worden opgenomen door hun voormalige verzorgers/begeleiders.

'We hebben veel dingen met elkaar gedeeld en ze zijn net als onze kinderen', zei David Maldonado, Negra's begeleider.


Politiehonden in Colombia nemen vaak deel aan gevaarlijke missies, waarbij ze landmijnen ruiken voor officieren die coca-velden uitroeien of lichamen in gevechtszones vinden.

Sombra, wat Spaans is voor schaduw, is onlangs verhuisd van haar basis aan de Caribische kust van het land, nadat drugshandelaren, boos over haar succes bij het ruiken van cocaïneverzendingen, een premie van $ 7.000 op haar hoofd hadden aangeboden.

Honderden honden dienen bij Colombia's politie en leger. Een hondenschool die wordt gerund door de politie in de buurt van Bogota, biedt ook training voor honden en verzorgers uit andere Latijns-Amerikaanse landen.

Colombiaanse politiehonden gaan meestal met pensioen als ze acht of negen jaar oud zijn en in het verleden werden ze vervolgens in een kennel gehouden waar de politie-dierenartsen hen voorzien van voedsel, spel en medische behandeling. Maar, onlangs heeft de politie van Colombia gezocht naar families om de honden te adopteren.

(Suriname Mirror/The Associated Press/Enfoque Noticias/The Washington Post/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten