zaterdag 22 september 2018

InterCaribbean Airways, Turks- & Caicoseilanden, serieuze gegadigde voor overname Insel Air, Curaçao

Insel Air zeer verheugd met de serieuze interesse van InterCaribbean


Het Antilliaans Dagblad meldt vandaag, zaterdag 22 september 2018, dat InterCaribbean Airways, gevestigd op de Turks- & Caicoseilanden, de tweede gegadigde is voor de overname van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air. Tot nu toe was de naam van de tweede overnamekandidaat niet bekend.

Insel Air is erg blij met de serieuze interesse van InterCaribbean. Anders dan de eerste gegadigde – One Laser Group (OLG), die bestaat uit voornamelijk Venezolaanse ondernemers/investeerders werkzaam in Florida met beperkte kennis van en ervaring in de luchtvaart – is InterCaribbean een bestaande airline met eigen vliegtuigen en een lange geschiedenis die teruggaat tot 1991.


Trevor Sadler, ceo van InterCaribbean, bevestigt de belangstelling. Hij staat vijf jaar aan het hoofd van het vliegbedrijf. InterCaribbean is nu nog voornamelijk actief in het noordwestelijk deel van het Caribisch gebied, maar wil via Insel op Curaçao – en de mogelijkheden die de diverse vrijheden in de luchtvaart (rechten) hiermee bieden – de vleugels verder uitslaan.

De kracht van InterCaribbean, dat werd opgericht als InterIsland Airways Charter Services en later tot 2013 Air Turks & Caicos heette, is het aanbieden van een grote hoeveelheid vliegfrequenties met relatief kleine toestellen: de DHT-6 Twin Otter (19 passagiers) en het ‘vlaggenschip’ de Embraer 120 (30 passagiers).

InterCaribbean, zoals de maatschappij sinds 2013 werd gedoopt, vliegt onder andere op bestemmingen in Haïti, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, Bahama’s en Puerto Rico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten