dinsdag 7 augustus 2018

Premier Rhuggenaath van Curaçao namens Koninkrijk bij inauguratie nieuwe president van Colombia

Rhuggenaath ontmoet nieuwe Colombiaanse ministers


Minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft samen met de ambassadeur van het Koninkrijk in Colombia, Jeroen Roodenberg, een ontmoeting gehad met de aankomend ministers José Manuel Restrepo (Economische Zaken) en Andres Valencia (Landbouw) van Colombia. 

Het viertal heeft gesproken over de verdere uitbreiding van de samenwerking tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Colombia. Mogelijkheden werden gezocht in de toeristische sector, met name het cruisetoerisme, en in de kansen die er liggen op het gebied van ‘wellness’, landbouw en export. Zo valt te lezen in een verslag op de Facebookpagina van Rhuggenaath, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 7 augustus 2018.



De Curaçaose premier kaartte tevens de MoU’s (Memorandum of Understanding) aan die al gesloten zijn tussen Curaçao en Colombia en de verdere uitwerking daarvan. Daarnaast is gesproken over de aanstaande handelsmissies in september vanuit Curaçao en de Koninkrijksmissie die gepland staat voor november dit jaar.




De premier vertegenwoordigt het Koninkrijk bij de inauguratie van de nieuwe president van Colombia. Dit doet hij op verzoek van minister Stef Blok (VVD) van Buitenlandse Zaken.

Iván Duque Márquez zal vandaag officieel worden aangesteld als president van Colombia. Rhuggenaath blijft tot en met morgen in Colombia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten