dinsdag 7 augustus 2018

Colombia vraagt VS, Duitsland en Argentinië uitlevering van vermeende zedendelinquenten

De twee Amerikanen, een Duitser en Argentijn betaalden voor seks met meisjes onder de 14 in Cartagena


Colombia zal de Verenigde Staten, Duitsland en Argentinië vragen om vermeende zedendelinquenten uit te leveren, aldus het Openbaar Ministerie van het Zuid-Amerikaanse land maandag 6 augustus 2018. De twee Amerikanen, een Duitser en een Argentijn, betaalden naar verluidt voor seks met meisjes onder de 14 in Cartagena, een populaire toeristische bestemming waar autoriteiten onlangs een kinderprostitutie bende hebben ontmanteld onder leiding van een vrouw, Liliana del Carmen Campos Puello, bekend als de 'Madame'. 

De organisatie zou meisjes hebben gerekruteerd uit gezinnen die waren ontheemd uit andere delen van het land en het buurland Venezuela. De vier buitenlanders worden beschuldigd van seks met minderjarigen en zijn al op de opsporingslijst van Interpol geplaatst, om de exacte locatie van de verdachte kindermisbruikers vast te stellen.

Het uitleveringsverzoek is echter nieuw; nooit eerder hebben de Colombiaanse autoriteiten de uitlevering van vermeende zedendelinquenten gevraagd.


Vermeende zedendelinquenten zijn eerder uit het land verbannen. Of de VS, Duitsland en Argentinië hun burgers daadwerkelijk uitleveren, hangt af van de lokale autoriteiten die elke zaak afzonderlijk zullen onderzoeken. De buitenlanders kunnen gevangenisstraffen krijgen van maximaal 37,5 jaar, zei de aanklager.

De uitleveringsverzoeken volgden op een belangrijke operatie in Cartagena, die werd geplaagd door sekstoeristen uit zowel Colombia als het buitenland, die proberen kinderen te exploiteren uit de verarmde buurten van de Caribische stad.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei in 2012, dat Cartagena en Medellin populaire bestemmingen voor sekstoeristen zijn geworden. Beide steden hebben van oudsher een levendige seksindustrie die de lokale bevolking aanspreekt en populair is geworden bij buitenlandse 'handelaren' en pedofielen.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter/El Heraldo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten