dinsdag 7 augustus 2018

30-Jarige vluchtende dief van mengpaneel uit auto door politie in een bovenbeen geschoten

Neergeschoten verdachte en kompaan rijden in auto op de vlucht tegen pilaar in Arctonstraat


De 30-jarige M.W. en de 18-jarige R.M zijn zondag door leden van het Regionale Bijstand Team Paramaribo (RBT-Parbo) van het Korps Politie Suriname aangehouden, niet lang nadat zij een mengpaneel ter waarde van 3.500 Amerikaanse dollar uit een voertuig in de Basaltstraat hadden gestolen. Bij de arrestatie werd W. door agenten in zijn rechter bovenbeen geschoten, zo meldt het korps maandag 6 augustus 2018.

Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat W. en M. op heterdaad werden betrapt door de eigenaar van het apparaat. Na de diefstal stapten de dieven in een personenauto en reden weg. De benadeelde ging ze achterna met zijn voertuig, terwijl hij de politie in kennis stelde van de diefstal.

In de Arctonstraat kwam het voertuig van de twee dieven tegen een pilaar aan, waarna zij uit het voertuig stapten en weg vluchtten een bosschage in.


Inmiddels waren leden van RBT-Parbo ter plaatse gearriveerd en zetten de achtervolging in. Sommaties en waarschuwingsschoten hielpen niet om de verdachten tot staan te brengen, waardoor de politie zich genoodzaakt zag gericht te schieten. Daarbij werd W. in zijn rechter bovenbeen geraakt. Zijn kompaan M. gaf zich over.

Het mengpaneel is in de auto van deze twee dieven aangetroffen. W. werd in een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en na medische behandeling overgebracht naar een politiebureau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten