dinsdag 7 augustus 2018

Oppositionele partijen voortaan één blok in kwestie-Alcoa-

NPS, ABOP, VHP, PL, DOE en PALU treden gezamenlijk op rond Alcoa-zaken
 
(Bron foto's: NPS)

De oppositionele partijen hebben maandag 6 augustus 2018 besloten gezamenlijk op te treden in de Alcoa-kwestie, om te redden wat er nog te redden valt. In NPS-partijcentrum Grun Dyari werden maandag hearings gehouden met diverse partijen. Tijdens de hearings met de ABOP, DOE en PALU is overeengekomen om eensgezind dit issue te benaderen en er alles aan te doen om de beste resultaten voor Suriname uit te halen, aldus de NPS in een persbericht. 

Intussen is ook gesproken met de PL en VHP.

Bij de hearings waren namens de ABOP ondervoorzitter Marinus Cambiel en parlementariër Diana Pokie aanwezig, terwijl DOE werd vertegenwoordigd door haar voorzitter Steven Alfaisie en Assembleelid Carl Breeveld. Van de PALU waren de voorzitter Jim Hok en commissaris Melvin Heinez aanwezig.

Besloten is dat er een traject zal worden uitgezet waarin NPS-voorzitter Gregory Rusland de verdere oriëntatie binnen en buiten De Nationale Assemblee gaat coördineren namens partijen in de Alcoa-kwestie, meldt de NPS.

Rusland zegt, dat deze standpunten niet alleen met een NPS-bril benaderd zullen worden, maar dat de gezamenlijke visie van alle partijen van belang is. Om die reden zijn de gesprekken met de partijen gestart. Deze gespreksronden zullen zich volgens hem niet slechts beperken tot partijen binnen de politiek, maar ook buiten parlementair zullen groepen en deskundigen gehoord worden. 'Wij gaan kijken hoe wij het beste voor Suriname eruit kunnen halen.'

Het is van belang volgens Rusland, dat de partijen versterkt worden met input van diverse organisaties om ervoor te zorgen, dat Suriname er beter van afkomt.

In de komende periode zal een strategie worden uitgezet, waarbij een lijn in de Alcoa-kwestie gevolgd kan worden. Deze lijn zal afhankelijk van de opstelling van de regering steeds worden bijgesteld. Rusland benadrukt, dat het uiteindelijke doel is om het belang van Suriname na te streven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten