dinsdag 7 augustus 2018

Medewerkers Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht voorkomen weer houtsmokkel

Personen laden 's nachts containers in Duisburglaan met boomstammen (rondhoutblokken)

Geladen container was verzegeld, terwijl dat alleen mag worden gedaan door de douane
 

Medewerkers van Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) hebben donderdag in samenwerking met de politie kunnen voorkomen, dat er vanuit de Duisburglaan in Paramaribo houtsmokkel plaatsvond, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 7 augustus 2018.

Het feit dat er in de nacht een aantal containers werd beladen wekte bevreemding. De politie werd gealarmeerd en ze greep in. Eén container was al bgeladen en medewerkers waren bezig een tweede vol te krijgen, terwijl meerdere lege containers gereed stonden, met kennelijk het doel om die ook te beladen. De medewerkers werden aangehouden, terwijl beslag werd gelegd op de handelswaar.

Politiewoordvoerder Humprey Naarden bevestigt een en ander en geeft aan, dat de medewerkers na verhoor zijn heengezonden.

Samen met de SBB en de douane wordt nagegaan wat de status van het hout is, wat bepalend zal zijn voor het lot van de opdrachtgever.

Uit andere bronnen wordt vernomen, dat de ondernemer ongeveer een maand geleden was betrapt bij een poging tot smokkel.

Bij het leeghalen van de containers de afgelopen dagen bleek, dat de rondhoutblokken geen informatie van herkomst hadden en dat meer dan de helft van het hout niet voorzien was van een label van de SBB. Het gaat om groenharthout. Ook bleek, dat de reeds gevulde container al verzegeld was, een handeling die slechts de douane mag plegen. Geconfronteerd met deze informatie, kon Naarden geen reactie geven, aangezien de politie nog bezig is met het onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten