vrijdag 29 juni 2018

Stakend ABS-personeel klopt aan bij vicepresident Adhin

Medewerk(st)ers willen bemiddelende rol van Adhin

Actie voor totstandkoming CAO en loonsverhoging


Medewerk(st)ers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek(ABS), die al tien weken actie voeren, hebben gistermorgen vicepresident Ashwin Adhin gevraagd om te bemiddelen. Ze hebben voor hem aan een functionaris van zijn kabinet een brief overhandigd waarin zij aandringen op een snelle oplossing, zo bericht vandaag, vrijdag 29 juni 2018. 

De actie gaat om een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) met de nadruk op loonsverhoging.

'Vanaf 1 januari 2015 hebben deze werknemers geen loonsverhoging gehad. U bent toen zelf bezig geweest met de vakorganisatie om de toenmalige verhoging van 4 procent van 1 januari 2015 te verschuiven naar 1 januari 2016. De vakbond is toen meegegaan met uw verzoek', staat in de brief.

Er wordt op gewezen, dat terwijl niets wordt gedaan om het personeel een adequate verhoging te geven, anderen - zoals het personeel van de universiteit - binnen enkele dagen loonsverhoging krijgen.

Het personeel, dat al sinds 20 april staakt, heeft onder andere minister Gillmore Hoefdraad van Financiën benaderd, tot nu toe zonder resultaat. Er is eerder ook een brief gestuurd naar de vicepresident. De vakcentrale C-47, waar de personeelsbond van het Statistiekbureau bij is aangesloten, wil spoedig om de tafel zitten met de vicepresident om tot een oplossing te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten