vrijdag 29 juni 2018

Belangriijke politie-unit counter terrorisme, drugscriminaliteit en intelligence ontbonden...

'Het onderzoek in de cocaïne-duikbootzaak is zo goed als afgerond'

'Het werk dat deze unit verrichtte, kan ook door andere medewerkers worden gedaan'

 
In opdracht van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft waarnemend korpschef Roberto Prade de unit die belast was met onder andere counter terrorisme, drugscriminaliteit (waaronder de cocaïne-duikboot) en intelligence, ontbonden. Deze unit rapporteerde rechtstreeks aan de procureur-generaal.

Prade bevestigt vandaag, vrijdag 29 junii 2018, op Starnieuws dat hij 'de duikboot unit' heeft ontbonden. Wat de reden hiervoor is, is niet duidelijk. De waarnemend korpschef geeft aan dat het onderzoek in de duikbootkwestie zo goed als afgerond is. Indien de behoefte bestaat, zal er een nieuw team worden benoemd.

Het werk dat dit team verrichtte, kan volgens de politiechef ook door andere medewerkers worden gedaan. Hij voorziet geen problemen met het besluit tot ontbinden van de unit, ook niet met de procureur-generaal.

Dit team heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij het onderscheppen van het drugsvliegtuig in Saramacca in maart dit jaar. Ruim 488 kilo cocaïne in poedervorm werd in beslag genomen door de politie.

Het team heeft verschillende grote zaken succesvol onderzocht de afgelopen jaren. De leden van dit team hebben vorige week van Prade te horen gekregen dat zij elders ingezet zullen worden. Zij zullen ook niet samenwerken, maar ingedeeld worden op verschillende posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten