vrijdag 29 juni 2018

Conservatorium van Suriname lijkt stille dood gestorven

Conservatorium verdwenen uit gebouw van het Bisdom Paramaribo...


Volgens de Ware Tijd van vandaag, vrijdag 29 juni 2018, rust een schijnbaar ondoordringbare waas van geheimzinnigheid rondom de voortgang van het Conservatorium van Suriname. Officieus ligt de informatie al op straat, het conservatorium bestaat voor nu slechts op papier. 

Het gebouw van het Bisdom Paramaribo, van waaruit vanaf 2011 is gewerkt, is ontruimd en er is voorlopig een administratie gehuisvest bij de Nationale Volksmuziekschool. Bij het bisdom bevestigen ze, dat het conservatorium niet meer daar ondergebracht is, maar voor de rest houden ze de kaken stijf op elkaar en verwijzen naar de leiding van het onderwijsinstituut. Die houdt zich geruisloos.

Zeven jaar geleden was dat totaal anders. De start van het conservatorium werd met veel fanfare ingeluid met de volle ondersteuning van president Desi Bouterse. Met de opening van het conservatorium ging daarbovenop een lang gekoesterde droom van muziekpedagoog Ramon Williams in vervulling. Als directeur was hij nog tot dit jaar verbonden aan het instituut.

Geconfronteerd met de situatie rondom het conservatorium, zegt hij: 'Ik vind wat er nu gebeurt verschrikkelijk.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten