zaterdag 26 mei 2018

RBTP-leden lijken een stel onfatsoenlijke en ongedisciplineerde machtswellustelingen...

Vrouw wordt om onduidelijke redenen als een zware crimineel aangehouden en onheus behandeld


Politie-inspecteur Sergio Gentle lijkt zich te willen doen gelden


Het Regio Bijstands Team Paramaribo (RBTP) van het Korps Politie Suriname heeft zich deze week weer van een heel slechte kant laten zien. Dat deed zij door een vrouw, volgens haar, zonder duidelijke reden te arresteren en vast te zetten. De vrouw in kwestie is nog steeds in shock en boos.

Ze heeft haar uitgebreid verhaal en ongenoegen op Facebook geuit in een bericht. Het bericht heeft geleid tot een stroom aan boze reacties richting de dienst die wordt geleid door Sergio Gentle.

Hij werd eerder in Surinaamse media omschreven als een arrogante, niet voor zijn taak berekende politie-inspecteur. Vorige week ging het ook mis toen een fotograaf om onduidelijke reden hardhandig werd gearresteerd en foto’s van hem werden gewist. Ook in die zaak werd Gentle - die ook nog eens bestuurslid is van de politiebond - genoemd.

De aanpak van de politie is opmerkelijk, omdat de zware criminaliteit in Suriname vrij hoog is. Dat is ook de focus van het RBTP.

'Burgers verwachten niet dat de politie zich met dit soort flutzaken zou moeten bezighouden', is een van de reacties die valt te lezen onder het bericht.

De beelden laten overduidelijk het overdreven door machogedrag gedreven machtsvertoon zien van een politieafdeling met leden die meer weghebben van een stel onfatsoenlijke en ongedisciplineerde machtswellustelingen... dan agenten die weten hoe het hoort en moet. Maar, deze figuren en hun uitstraling en uitrusting zouden eens door de korpsleiding tegen het licht moeten worden gehouden.

(Suriname Mirror/Waterkant.net)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten