zaterdag 26 mei 2018

China's grootste producent van elektrische voertuigen bouwt monorailsysteem in Salvador, Brazilië

Bouw van 20 kilometer monorail start dit jaar

(Bron foto: BYD)


Een van China's grootste fabrikanten van elektrische auto's zoekt steeds meer afzet buiten China. BYD, China's grootste producent van elektrische voertuigen, tekende afgelopen week een deal van 2,5 miljard Braziliaanse real (689 miljoen dollar) om een monorailsysteem te bouwen in de oostelijke stad Salvador van Brazilië, zei de firma donderdag 24 mei 2018. 

Het is de grootste buitenlandse monorail-investering van het bedrijf, volgens een woordvoerder van het bedrijf. De bouw start dit jaar op de route van 20 kilometer (12 mijl) en de verwachting is dat de werkzaamheden in 2021 beginnen.



Het is het duidelijkste teken van de wereldwijde ambities van autofabrikanten om openbaar vervoer wereldwijd aan overheden te bieden, nu de snelgroeiende markt voor elektrische auto's in China steeds concurrerender wordt.

Het bedrijf heeft een hele reeks monorail-deals getekend met landen als de Filipijnen, Egypte, Cambodja en Marokko. Het is ook in gesprek over meer dan acht monorail deals in Noord- en Zuid-Amerika, inclusief de VS, volgens de woordvoerder.

Het bedrijf verkoopt ook bussen aan landen als de VS, Japan, Zuid-Korea en Portugal. Het verkoopt ook elektrische vrachtwagens aan Brazilië en elektrische taxi's aan Thailand.

(Suriname Mirror/Quartz/Asia Times/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten