zaterdag 26 mei 2018

Feffik, Curaçao, krijgt ‘enkele weken’ de tijd om consequenties sluiting in kaart te brengen

'Sluiting van Feffik betekent niet het einde van de opleidingen'


De Raad van Commissarissen van Feffik (Fundashon pa Edukashon i Formashon di Fishi i Kapasitashon) heeft ‘enkele weken’ de tijd gekregen om de consequenties van de door de overheid gelaste sluiting van het opleidingsinstituut in kaart te brengen. Dat zegt Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR), aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 26 mei 2018.

De Raad van Ministers kwam gistermiddag om vijf uur bijeen voor een inderhaast belegde vergadering over Feffik.

De Raad van Commissarissen van het opleidingsinstituut in Brievengat wist de leden van het kabinet ervan te overtuigen, dat het tijd en gelegenheid moet krijgen om te inventariseren wat de gevolgen zijn voor het personeel, de studenten, de inventaris en gedane investeringen, en hoe dit gecommuniceerd dient te worden met de vakbonden.

Van de 45 personeelsleden zijn er 24 aangesloten bij lerarenvakbond Sitek en acht bij Abvo, de vakbond voor overheidspersoneel.

Alcalá-Wallé en minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn hebben maandagmiddag overleg met beide vakbonden. Sluiting van Feffik betekent niet het einde van de opleidingen, zegt Alcalá-Wallé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten