zaterdag 26 mei 2018

Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO!) geproclameerd

Bestuur gevormd door met name advocaten

'PRO! is een noodzakelijk alternatief, omdat Suriname beter verdiend'


De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO!) is gisteravond in de Ballroom van hotel Torarica geproclameerd. Het hoofdbestuur wordt voorgezeten door advocaat Gerold Sewcharan, terwijl de politiek activist Curtis Hofwijks een van de drie politieke leiders is van de partij, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 26 mei 2018.

'PRO! is een noodzakelijk alternatief, omdat Suriname beter verdiend', is een van de slogans van partij. In het bestuur, dat nu uit negen personen bestaat, is plaats vrijgehouden voor nog twee bestuursleden uit de gemeenschap, alleen moeten die van het vrouwelijke geslacht zijn.

Volgens Sewcharan komt PRO! nadat zo'n twee jaar geleden activisten Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider en Jennifer Wong Swie San hem benaderd hadden met vragen die te maken hadden met recht. 'We zijn bij de gesprekken tot het inzicht gekomen dat we onze idealen alleen kunnen verwezenlijken via een politieke organisatie', zegt Sewcharan.

Het volledige bestuur van PRO! wordt gevormd door Sewcharan (voorzitter), Joan Nibte (vicevoorzitster), Benito Pick (eerste penningmeester), Jennifer Wong Swie San (eerste secretaris), Antoon Karg (tweede secretaris), Curtis Hofwijks (tweede penningmeester) terwijl Stefano Biervliet, Brayn Boerleider en Kai Du de overige leden zijn.

Hofwijks, Nibte en Boerleider zijn als politieke leiders meteen ook het gezicht van de PRO! en staan volgens Sewcharan in direct contact met het publiek. Met de kenmerken van rechtvaardigheid, gelijkheid, trouw, eerlijkheid en goed bestuur, wil PRO! zich inzetten voor een rechtvaardige ontwikkeling van Suriname. Volgens Nibte is dat best mogelijk in een samenleving waarin de politiek nog lang niet is uitgespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten