zaterdag 26 mei 2018

Organisaties bedrijfsleven keuren optreden Kamer van Koophandel en Fabrieken af

'KKF kan niet optreden namens het bedrijfsleven'


Een brief die de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) - 'zijnde de koepelorganisatie van het bedrijfsleven' - heeft geschreven aan minister Stephan Tsang van Handel en Industrie is tegen het zere been van bedrijfslevenorganisaties. De KKF richtte maandag een protestbrief aan Tsang inzake het besluit om Suralco te ontmantelen en vraagt om nieuwe onderhandelingen met Suralco, 'gebaseerd op terms mede door het bedrijfsleven geïnstigeerd'. 

Maar, donderdag trok het Overlegorgaan van Organisaties van het bedrijfsleven, bestaande uit de Algemene Aannemersvereniging (AAV), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Associatie van Fabrikanten in Suriname (ASFA), de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) en de touroperatorsvereniging Tours, het tapijt weg onder de voeten van de KKF, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 26 mei 2018.

Tsang wordt erop gewezen, dat de KKF - in feite zijn werkarm -, een publiekrechtelijk orgaan is en zich nimmer kan opwerpen als rechtmatige vertegenwoordiger van het bedrijfsleven. Daarenboven wordt gesteld, dat het platform 'zich helemaal niet kan vinden in de visie van de KKF betreffende de kwestie van Suralco, aangezien wij geen standpunt hierover hebben ingenomen, omdat wij op dit moment onvoldoende over deze kwestie zijn geïnformeerd'.

Het overlegorgaan schrijft in reactie aan Tsang, dat geen enkele organisatie mandaat heeft gegeven aan de KKF om zich op welke manier dan ook te vertegenwoordigen. Ook is er geen overleg geweest over deze kwestie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten