zaterdag 26 mei 2018

Directrice Nationale Veiligheid Veira: 'Iedereen kan op een normale manier het weekend doorbrengen'

(Bron foto: NII)
'Elke poging om mensen op te hypen en onrust te zaaien wordt serieus genomen'


Hoewel de regering gisteren, vrijdag 25 mei 2018, de veiligheid gegarandeerd had op scholen, hadden veel ouders besloten hun kinderen toch thuis te houden. Directies van enkele scholen namen het besluit om de deuren uit voorzorg dicht te houden. De Anton de Kom Universiteit van Suriname had aangegeven dat er normaal colleges zouden zijn, maar veel studenten bleven thuis. Verschillende faculteiten, waaronder de Medische Faculteit, had alle colleges en tentamens afgelast. 

Luitenant-kolonel Danielle Veira, directrice Nationale Veiligheid, laat via het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten, dat de locaties die genoemd waren in de bedreiging, veilig zijn. Ook stelt zij dat iedereen op een normale manier het weekend kan doorbrengen.

De regering heeft extra maatregelen genomen om de veiligheid te garanderen, deelde vicepresident Ashwin Adhin namens de regering mee.



Veira zegt, dat de veiligheidsdiensten nog steeds zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn in gebieden die genoemd zijn in de bedreiging. Ook op andere strategische plekken is er sprake van verhoogde beveiliging.

In een vergadering met verschillende functionarissen van politie, inlichtingenorganisaties, veiligheidsdiensten, het leger en penitentiaire ambtenaren, is de situatie geëvalueerd en is er een plan uitgezet. Veira verzekert de gemeenschap dat zij normaal haar weekend kan doorbrengen.

Samen met de organisatoren van de verschillende events die gepland zijn dit weekend, is de veiligheid besproken en zijn afspraken gemaakt.

'Elke poging om mensen op te hypen en onrust te zaaien in de samenleving wordt serieus genomen', zegt Veira. De veiligheidsdiensten hebben vanaf het moment dat de melding van een mogelijke aanslag binnenkwam, heel hard gewerkt. 'Met de weinige middelen die we hebben zijn we te allen tijde bereid en paraat om ons land veilig te houden', benadrukt Veira.

Er wordt op verschillende niveaus gewerkt om de dader(s) te achterhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten