zaterdag 26 mei 2018

Meer dan honderd nieuwe soorten flora en fauna ontdekt in Madidi National Park in Bolivia

Resultaten van Identidad Madidi-expeditie overtreffen alle verwachtingen van wetenschappers


84 Nieuwe planten, 5 vlinders, 19 vissen, 8 amfibieën, 4 reptielen en 4 zoogdieren ontdekt


De diverse ecologische lagen van het Madidi National Park in Bolivia herbergen een buitengewone bron van flora en fauna die beetje bij beetje aan het licht komen, dankzij een intense expeditie die zelfs meer dan honderd soorten vond die als nieuw voor de wetenschap worden beschouwd. De resultaten van de Identidad Madidi-expeditie overtreffen alle verwachtingen van wetenschappers die verantwoordelijk waren voor het verkennen van vijftien locaties van het park, van 2015 tot 2017, om het grootste aantal soorten te identificeren en te registreren. 

De Madidi herbergt meer dan 8.000 soorten, heeft een oppervlakte van 1,8 miljoen hectare, dat wil zeggen minder dan 0,0037% van het oppervlak van de planeet. Het huisvest 3% van de planten, bijna 4% van de gewervelde dieren en 9% van de vogels in de wereld, volgens gegevens van de Society for the Conservation of Wildlife (WCS).


Een van de belangrijkste bevindingen zijn ten minste 124 soorten die als nieuw voor de wetenschap gelden, waaronder 84 planten, vijf vlinders, 19 vissen, acht amfibieën, vier reptielen en vier zoogdieren.

'Het is echt een grote verrassing, het aantal soorten dat we hebben geregistreerd is ongelooflijk, we vonden tien keer meer dan we dachten dat we konden vinden, we dachten dat er tien nieuwe mogelijkheden voor de wetenschap zouden zijn', zei de Engelsman Robert Wallace, conservator van het WCS Madidi Great Landscape Conservation-programma.

Het complexe veldwerk van de Boliviaanse onderzoekers ging door obstakels om bepaalde plaatsen te bereiken, in sommige gevallen te voet, in boten over rivieren of met de hulp van muilezels. Maar, het werk eindigt hier niet, aangezien wetenschappers nu de taak hebben om de beschrijving van elk van de soorten die mogelijk nieuw is voor de wetenschap te ontwikkelen en vervolgens dat rapport naar de internationale wetenschappelijke gemeenschap te sturen die het voorstel grondig doorneemt en aanvaardt of ontkent.

(Suriname Mirror/El Telegrafo/Science Daily/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten