zaterdag 26 mei 2018

Minister Dikan neemt alle districtsbegrotingen over het dienstjaar 2019 in ontvangst

Het grootste deel van te besteden gelden moet uit de kas van de districten zelf komen...


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft gisteren alle districtsbegrotingen over het dienstjaar 2019 ontvangen uit handen van de verschillende districtscommissarissen. Daarmee is  invulling gegeven aan Artikel 54 van de Wet op Regionale Organen, waarin onder meer is vastgesteld dat iedere districtsleiding uiterlijk eind mei verplicht is een begroting in te dienen. Dit  meldt de Ware Tijd vandaag, zaterdag 26 mei 2018.

De raming wordt opgemaakt aan de hand van diverse plannen die de districtscommissarissen willen uitvoeren in het komende jaar. Die plannen zijn gemaakt nadat districtsbewoners tijdens hoorzittingen hebben aangegeven, wat zij in hun omgeving gerealiseerd willen zien. De belangrijkste zaken worden opgenomen in de districtsplannen.

In maart dit jaar zijn deze voorstellen al gepresenteerd aan de minister, maar met de ingediende begrotingen is er nu een duidelijk beeld hoeveel de definitieve kosten van de plannen bedragen.

Dikan zal de begrotingen nu verder bespreken met zijn collega van het ministerie van Financiën om de financiering van de plannen uit te stippelen. Het grootste deel moet wel door de districten zelf opgehoest worden. 'De financiering van de begroting is de grootste uitdaging', benadrukt Dikan.

De minister wijst erop dat de districten zelfstandig acties moeten ondernemen, omdat de overheid door de financiële crisis, niet veel kan bijdragen aan de districtskas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten