vrijdag 27 april 2018

Rachied Doekhie: 'Wanneer ik jarig ben, heb ik meer mensen in mijn keuken'

'The Next Generation Movement heeft geen enkele kans op vervroegde verkiezingen'

- 'De politieke haviken blijven op de achtergrond en misbruiken de jongeren door ze op straat te brengen'
- 'Alle actievoerders hebben stuk voor stuk in hun achterhoofd ingeprent dat zij een politieke partij gaan oprichten'


'De activistengroep The Next Generation Movement heeft geen enkele kans van slagen om vervroegde verkiezingen uit te laten schrijven. Ze kunnen vandaag tot en met Kerstfeest op straat lopen, maar pas op 25 mei 2020 zullen wij zien wie naar huis gaat en wie blijft', zegt NDP-parlementariër en -hoofdbestuurslid Rachied Doekhie donderdag 26 mei 2018 in het Dagblad Suriname. 

De politicus voert aan dat de povere opkomst bij de afgelopen betogingen van deze groep een duidelijk signaal is dat de trekkers van The Next Generation Movement de eer aan zichzelf moet houden.

'Wanneer ik jarig ben, heb ik meer mensen in mijn keuken', benadrukt de NDP’er. Doekhie beklemtoont sterk het gevoel te hebben dat de verschillende activistengroepen gestuurd worden door de oppositiepartijen. 'Deze politieke haviken blijven op de achtergrond en misbruiken de jongeren door ze op straat te brengen. Elke seconde timmeren zij iets bij elkaar.' 

Ondertussen heeft deze groep al drie protestdagen in de afgelopen weken georganiseerd. Het streven is om de regering voor eind mei vervroegde verkiezingen te laten uitschrijven.

Doekhie vindt ook dat bepaalde actievoerders geruime tijd onoprecht bezig zijn, omdat uiteindelijk bleek dat personen als Maisha Neus, Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider de straatacties gebruikt hebben om hun politieke ambities te vervullen.

Hij vermoedt dat ook hetzelfde speelt bij Xaviera Jessurun, groepsvertegenwoordigster van The Next Generation. 'Allemaal hebben stuk voor stuk in hun achterhoofd ingeprent dat zij een politieke partij gaan oprichten. Zij is gewoon DA’91, maar de naam van die partij heeft een bittere smaak achtergelaten bij de gemeenschap. Laten wij kijken naar hoe DA’91 enkele jaren terug huis heeft gehouden op het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (Plos). Na die 5 jaren van DA’91 op Plos is de hele partij rijk geworden, maar het hele land is achteruit gegaan. Kijk maar naar hoeveel gemaakt is bij die weg van South Drain en hoeveel geroofd is bij die weg naar La-Benie. Ook bij de Zeedijk in Nickerie, de weg van Ansoe tot en met Albina. Overal heeft DA’91 geroofd, waardoor zij die naam niet willen gebruiken. Nu proberen zij het met een activistengroep zogenaamd een andere draai eraan te geven om weer mee te kunnen grabbelen. Het is misleiding vanaf het vroege begin”, aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten