vrijdag 27 april 2018

Commissariaat Wanica Zuid-Oost negeert klachten bewoners over slechte staat Sabanweg

'Ze vatten mijn klacht niet serieus op, daarom ben ik noodgedwongen naar de media gestapt’

'Mevrouw, we hebben uw klachten genoteerd, mevrouw u wordt teruggebeld, mevrouw we komen langs'.....


‘Mevrouw, we hebben uw klachten genoteerd. Mevrouw u wordt teruggebeld. Mevrouw we komen langs.’ Het heeft veel weg van een geautomatiseerd antwoordapparaat. Maar, dat is het helemaal niet, aldus vandaag, vrijdag 27 april 2018, het Dagblad Suriname. Het zijn allemaal antwoorden die een bewoonster aan de Sabanweg, nabij de Verlengde Malangweg krijgt, wanneer die naar het commissariaat van Wanica Zuid-Oost belt om de slechte conditie van de weg door te spelen. 

De telefoon van de afdeling Civieltechnische Werken (CTW) van het commissariaat wordt in de meeste gevallen niet opgenomen. Het betreft medewerkers van andere afdelingen die haar klachten noteren met de woorden: ‘U wordt teruggebeld’.

(Bron: Google Earth/Suriname Mirror)
‘Ik heb al mijn gegevens doorgegeven. Maarm ik ben nooit teruggebeld geworden. Ook is niemand ooit komen kijken naar de slechte staat waarin de weg verkeert. Ik heb het via de hiërarchie gedaan. Ik heb contact opgenomen met het commissariaat. Maar, ze vatten mijn klacht niet serieus op. Daarom ben ik noodgedwongen naar de media gestapt.’ 

Schoolkinderen die gebruik maken van de weg lopen in hun schooluniform tot hun heupen in het water. Verder kunnen kleine voertuigen niet in de straat rijden. De motor raakt defect. Wanneer een Toyota Ist in de weg rijdt, zit die tot bij zijn motorkap in het water. ‘Niet iedereen is in staat om hoge wagens te rijden,’ zegt de bewoonnster.

Ook zijn de waterleidingbuizen kapot gereden. Vanwege de slechte staat van de weg is er geen overzicht waar deze buizen liggen. Volgens de bewoonster is vanuit de zijde van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, wel medewerking verleend om de waterleidingbuizen te herstellen.

Afgelopen woensdag heeft een ondernemer op eigen kosten de trens die langs de weg loopt opgehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten