vrijdag 27 april 2018

Pertjajah Luhur-voorzitter Somohardjo verlaat de politiek in 2020

'Winnen of niet winnen, ik ga stoppen met de politiek'


Na de verkiezingen in mei 2020 houdt politicus Paul Salam Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) het voor gezien. Hij zegt vrijdag 27 april 2018 in het Dagblad Suriname: ‘Winnen of niet winnen, ik ga stoppen met de politiek.'

Over enkele dagen, op 2 mei, viert de partijvoorzitter, tevens Assembleelid, zijn 75e verjaardag.

Momenteel is Somohardjo het Assembleelid met de meeste politieke ervaring in het parlement. Gedurende de jaren heen heeft hij een politieke carrière van meer dan 50 jaren opgebouwd. Binnenkort brengt Somohardjo zijn autobiografie uit.

Aanvankelijk zou de PL-voorzitter het afgelopen jaar een punt zetten achter zijn politieke carrière, maar werd door zijn partijstructuren gevraagd om de leidersrol te blijven vervullen tot de verkiezingen in 2020. Somohardjo gaf gehoor hieraan, vooral gelet het feit dat het volk gebukt gaat onder de ernstige gevolgen van een financieel desastreus beleid.

De partijvoorzitter is bezig om kundige en capabele personen klaar te stomen om zijn rol over te nemen na 2020. Zoals Somohardjo het verwoordde, wil hij de PL, die een bestaan kent van bijna 40 jaar ,‘niet voor kruimels verkopen’.

In december van dit jaar worden hoofdbestuursverkiezingen binnen de PL gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten