vrijdag 27 april 2018

Jeugdparlement lijkt slechts op papier en in naam te bestaan

Jeugdparlement heeft al ruim drie maanden niet vergaderd


- Ministerie van Sport- en Jeugdzaken maakt geen geld voor vergaderkosten vrij
- 'Er zijn zaken over de jeugd die besproken moeten worden en dat kan alleen door te vergaderen'


'Het ministerie moet ons serieus nemen. Als dat niet het geval is, hoe zullen anderen daarbuiten ons dan serieus nemen?' , vraagt Jeugdparlementariër Ingaswena Pokie uit Brokopondo donderdag 26 april 2018 in de Ware Tijd. Ze uit haar ontevredenheid over het feit dat het jeugdparlement al ruim drie maanden niet heeft vergaderd. Het vergadert normaliter twee keer in de maand. 

'De stagnatie komt doordat er geen geld voor vergaderkosten is vrijgemaakt door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken', vertelt NJP-ondervoorzitter Dinesh Paragd. Onder 'vergaderkosten' vallen kosten voor onder meer transport, accommodatie en voeding voor leden uit verre districten. Doordat het geld er niet is, kunnen deze leden de vergaderingen niet bijwonen. Parag zegt dat zeker de helft van de jeugdparlementariërs buiten Paramaribo woont.

Hij zegt dat het jeugdparlement geprobeerd heeft om de vergaderkosten uit eigen middelen te dekken. Pokie vindt dat op zich geen slecht idee, maar echt warm loopt ze er niet voor. 'We kunnen wel uit eigen zak de kosten dekken, maar hoelang zal dat kunnen? Wij hebben ook onze eigen dingen om te doen, want we zijn schoolgaand. Als het ministerie moet opdraaien hiervoor, dient dat ook te gebeuren.'

Jeugdparlementariër Sersinio Adaba van Brokopondo woont zelf niet in het district, maar in Paramaribo. 'Het is geen goede situatie. Er zijn zaken over de jeugd die besproken moeten worden en dat kan alleen door te vergaderen.' 

De ondervoorzitter zegt, dat er een gesprek is geweest met de pas aangetreden minister van Sport- en Jeugdzaken. Zij heeft beloofd haar best te zullen doen om het probleem snel op te lossen. Er is echter geen termijn genoemd. Er is vorige maand al aan de bel getrokken over geld voor vergaderkosten. Daarnaast hadden sommige leden nog het geld van hun maandelijks tegemoetkoming tegoed van het ministerie.

Er was gezegd, dat het departement geld had vrijgemaakt voor de tegemoetkoming plus vergaderkosten. Nu blijkt dat toch niet alles in orde is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten