vrijdag 27 april 2018

220 EBS-medewerkers getraind door Amerikaanse deskundigen

(Bron foto: Suriname American Brotherhood Innitiative)
'Lineman'-training samenwerking tussen EBS en Suriname American Brotherhood Innitiative


Door technische medewerkers regelmatig bij te scholen, kan de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) de samenleving garanderen van goede dienstverlening. De afgelopen twee weken zijn 220 EBS-medewerkers getraind door Amerikaanse deskundigen. Het is de vijfde keer op rij dat deze jaarlijkse bijscholing is verzorgd. 

Kort, krachtig en motiverend hebben de trainers de lijnwerkers woensdag 25 april 2018 bij de certificaatuitreiking toegesproken.

De lineman-training is een samenwerking tussen de EBS en de Suriname American Brotherhood Innitiative. Het centrale thema voor dit jaar was veiligheid.

Hoofdtrainer Braidy Hanson riep de trainees op goed op zichzelf te passen en veiligheid hoog in het vaandel te houden. 'Trainingen als deze zijn noodzakelijk, omdat ze de medewerkers scherp houden', zei Sonny Letnom, hoofd van de afdeling Grid development van de EBS.

Door de snelle ontwikkelingen op energiegebied in de wereld moet het bedrijf constant investeren zodat het kan meegaan met de ontwikkelingen. De lijnwerkers zijn vooral in de districten en het binnenland dringend nodig, omdat het energiebedrijf met name in die gebieden de achterstand probeert in te lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten