vrijdag 27 april 2018

Man overgiet vrouw (22) met benzine en steekt haar in brand in een openbare passagiersbus in Lima, Peru

(Bron foto: Facebook)
Tien mensen behandeld voor brandwonden


Tien mensen zijn behandeld voor brandwonden nadat een man een vrouw dinsdag 24 april 2018 met benzine had overgoten en haar in brand stak in een openbare passagiersbus in de Peruaanse hoofdstad Lima. Getuigen van het incident zeiden, dat de man de vrouw, Eyvi Liset Agreda Marchena (22), in de bus benaderde, haar kort toesprak, haar met brandstof overgoot en vervolgens in brand stak. 


De aanval veroorzaakte paniek aan boord van de bus in het district Miraflores in de hoofdstad, toen passagiers uit de deuren strompelden of zich door de ramen van de bus gooiden, vertelden de getuigen tegen de krant Peru21.





De chauffeur gebruikte een brandblusser om het slachtoffer te redden. De aanvaller ontsnapte in de verwarring.

Peru's ministerie voor Vrouwen beschreef het incident als een 'poging tot vrouwenmoord' en zei dat het hulp aan het slachtoffer bood. 'Een team van specialisten is in het ziekenhuis om de vrouw te verzorgen, het slachtoffer van een poging tot vrouwenmoord', zei het ministerie in een verklaring.

Volgens het Observatorium voor Veiligheid van Burgers van de Organiisatie van Amerikaanse Staten, OAS, heeft Peru het op één na hoogste percentage geweld tegen vrouwen, na Bolivia.

De 10 gewonde passagiers woorden behandeld voor brandwonden in het Loayza-ziekenhuis in de stad.


Miraflores' burgemeester Jorge Munoz zei op Twitter dat hij 'ontzet was door de verwerpelijke daad gepleegd door een lafaard een paar minuten geleden tegen een vrouw, door haar in brand te steken toen ze in een bus zat'. Hij zei, dat de lokale autoriteiten zich ter beschikking van de politie stellen, zodat de aanvaller wordt gearresteerd 'en bestraft met het volle gewicht van de wet'.


(Suriname Mirror/AFP/La Republica/Peru21/El Comercio/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten