vrijdag 27 april 2018

CLO-man Hooghart: 'Apotheken buiten met kartelvorming samenleving uit'

'Apotheken vragen buitensporig hoge prijzen voor medicijnen die voor lagere bedragen kunnen worden aangeboden'

Voorzitter apothekersvereniging:  'Belangrijk om te weten is, dat geneesmiddelen praktisch allemaal geïmporteerd worden'


'Wanneer apotheken aan kartelvorming doen en prijsafspraken maken, dan zullen daartegen maatregelen worden getroffen', aldus minister Antoine Elias van Volksgezondheid vandaag, vrijdag 27 april 2018 in de Ware Tijd. 

Volgens CLO-voorzitter Ronald Hooghart (Centrale van Landsdienaren Organisaties) is er sprake van kartelvorming bij de apotheken die zo de samenleving 'uitbuiten'. De apotheken zouden buitensporig hoge prijzen vragen voor medicijnen die voor lagere bedragen kunnen worden aangeboden, zei Hooghart maandag tijdens een ledenvergadering.

Hij sprak ook zijn ongenoegen uit over het feit, dat sommige apotheken bepaalde medicijnen niet op SZF-recept verstrekken, maar wel tegen contante betaling. Enige tijd geleden zou ook in kringen van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) zijn geklaagd dat sommige apotheken offertes indienen met absurd hoge bedragen voor medicijnen.

'Kartelvorming is binnen de Vereniging van Apothekers niet bekend', zegt voorzitter Irvin Jong A Liem. Hij wijst erop, dat de prijzen en vergoedingen van de apotheek zijn gebonden aan afspraken en wettelijke eisen met externe instanties. 'Belangrijk om te weten is, dat geneesmiddelen praktisch allemaal geïmporteerd worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten