vrijdag 27 april 2018

15 Maanden cel voor jongen (19) voor verspreiden naaktfoto's van 10 jonge vrouwen

Openbaar Ministerie had 30 maanden gevangenisstraf geëist


De negentienjarige A.N. is woensdag door de rechter veroordeeld tot vijftien maanden cel onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht  voor het verspreiden van naaktfoto's via social media. Dit meldt de Ware Tijd vrijdag 27 april 2018.

De Officier van Justitie had dertig maanden geëist in de hoop, dat de verdachte gedurende zijn gevangenschap tot het besef zou komen, dat hij dit nooit meer moet doen.

N. heeft vorig jaar van tien jonge vrouwen, onder wie zijn ex-vriendin, naaktfoto's geplaatst op Facebook, Instagram, LinkedIn en twee pornografische websites. Hij kwam aan het beeldmateriaal via de dames zelf, door hen aan te bieden om nieuwe software en apps te downloaden voor hun mobiele telefoons. Hij maakte dan van de gelegenheid gebruik om foto's te kopiëren en op te slaan op zijn computer, om ze vervolgens kort daarna te publiceren.

Vrienden en familie van de vrouwen vestigden hun aandacht op de foto's. De man verschafte zich ook op slinkse wijze toegang tot de accounts van de dames op social media om die te hacken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten