donderdag 19 april 2018

Colombia experimenteert met drones om cocavelden te vernietigen

(Bron foto: Guillermo Ossa/El Tiempo)
Juiste soort drones kunnen coca driemaal zo snel vernietigen dan handmatige uitroeiing


Colombia experimenteert met drones om te zien of de machines coca, het basisingrediënt voor cocaïne, kunnen fumigeren, aldus de krant El Tiempo woensdag 18 april 2018. Volgens de krant geven eerste tests aan, dat de juiste soort drones coca driemaal zo snel kunnen vernietigen dan handmatige uitroeiing. 

Het land verbood besproeien van coca met vliegtuigen in 2013, maar El Tiempo meldde dat nauwkeurig spuiten door laagvliegende drones nog steeds legaal kan zijn en minder schadelijk voor de algemene omgeving en gezondheid van boeren.

De nationale politie heeft naar verluidt drones getest die in staat zijn om 10 liter pesticiden te vervoeren voor 10 minuten durende vluchten. Met behulp van deze technologie zou de nationale politie 10 tot 15 hectare per dag kunnen vernietigen in plaats van de drie tot vijf die kunnen worden uitgeroeid door één uitroeiingseenheid, meldt El Tiempo.




De drones zouden ook het risico op landmijnen verminderen en fysieke confrontaties tussen boeren en politie vermijden, aldus de krant. El Tiempo rapporteerde niet wat de waarschijnlijkheid zou zijn dat een drone wordt neergeschoten door een drugshandelaar of een boer, en hoeveel het verlies van een drone zou kosten.

De nationale politie staat onder grote druk om de uitroeiingsinspanningen effectiever te maken. Duizenden beveiligingspersoneel zijn coca manueel aan het uitroeien.

Veiligheidstroepen hebben nagelaten om een  ​​groot deel van het grondgebied van het land te controleren, wat heeft geleid tot extreem geweld door drugshandel dat zich richt op boeren en gemeenschapsleiders die de vrijwillige verwijdering van coca promoten.

De winstgevende drugshandelindustrie in Colombia voedt illegale gewapende groeperingen die zijn begonnen met het voeren van veldoorlogen over regionale controle en criminele activiteiten in verschillende delen van het land. Deze groepen hebben ook politie- en VN-personeel aangevallen dat de leiding heeft over het monitoren van de vrijwillige uitroeiingsinspanningen.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten