donderdag 19 april 2018

Jogi (VHP): ‘Wangsabesari politiek onbetrouwbaar’

'Hij heeft tussen 2010 en 2015 getoond zijn eigen weg te gaan'

'Zijn prestaties waren tijdens de vorige zittingsperiode ook bijna nihil in het parlement'

 
VHP-parlementariër Mahinder Jogi voorspelt dat de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) problemen zal krijgen wanneer NSK-voorzitter (Nieuwe Stijl KTPI) Oesman Wangsabesari de opengevallen plaats van Stephen Tsang in De Nationale Assemblee invult. 

Voor mij is Wangsabesari onbetrouwbaar, aangezien hij tussen 2010 en 2015 getoond heeft zijn eigen weg te gaan. Dus ik kan enigszins begrijpen waarom NDP’ers hem niet lusten. Zijn prestaties waren tijdens de vorige zittingsperiode ook bijna nihil in het parlement', zegt Jogi woensdag 18 april 2018 in het Dagblad Suriname.

De procedure van opvolging treedt in werking nadat Tsang daadwerkelijk zijn lidmaatschap van de volksvertegenwoordiging heeft beëindigd, waarna het Centraal Hoofdstembureau (CHS) de procedure van invulling kan inzetten. Wangsabesari heeft ondertussen aangegeven op het CHS te wachten, zodat hij kan bewilligen.

Jogi brengt in herinnering, dat Wangsabesari reeds in 1998 uit de KTPI wegliep om toen de NPLO op te richten, die nu niet meer bestaat. Uiteindelijk nam de partij van Willy Soemita hem terug, waarna Wangsabesari de KTPI na 2010 weer de rug toekeerde en op solotoer ging.

Jogi voert aan, dat hij wel ervan uitgaat dat NDP-voorzitter, tevens president, Desi Bouterse ervoor zal kiezen om de NSK-voorzitter in de Assemblee te laten opschuiven, omdat hiermee dan zijn politieke strategie compleet zal zijn.

'Bouterse speelt een heel goed spel door Tsang minister te maken en hiermee een deel van de Chinese gemeenschap aan zijn zijde te krijgen. Tegelijkertijd heeft hij ruimte gecreëerd voor Wangsabesari, die ook een deel van de Javanen vertegenwoordigt', aldus Jogi.

Volgens de VHP’er is het geen geheim, dat de politieke strategie van de NDP succesvol is geweest om andere traditionele politieke partijen met een Javaanse achtergrond als de KTPI, Pendawalima en Pertjajah Luhur in de afgelopen periode te misbruiken en te verzwakken. Met de presentatie van Wangsabesari wordt getracht om ‘de Javaanse tak van de NDP een beetje levenswater te geven’.

'Dit bevestigt dat Bouterse niet bezig is de crisis te bezweren, maar bezig is met zijn politiek spel en kijkt naar 2020. Hij kijkt naar hoe hij mensen kan verdelen en de rest naar zich toe kan trekken om zoveel mogelijk zetelwinst te behalen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten