donderdag 19 april 2018

Regering stelt geen geld te hebben voor schoonmaak fontein op Vaillantsplein

'Er zijn nu andere prioriteiten zoals het landelijk aanpakken van de wateroverlast'

Plan om fontein weer te laten werken en omgeving te verfraaien zal door bedrijfsleven moeten worden gefinancierd

 
Door geldgebrek werkt de fontein op het Vaillantsplein weer niet, wat een onooglijke en smerige aanblik oplevert, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 19 april 2018. 'Er zijn nu andere prioriteiten zoals het landelijk aanpakken van de wateroverlast', zegt Marlon Schoonhoven, directeur van Openbaar Groen. Er is wel een plan om de fontein weer te laten werken en de omgeving te verfraaien, zegt Schoonhoven. Hij hoopt dat het bedrijfsleven dit plan wil financieren. 

Volgens het plan van Openbaar Groen moeten er nabij de fontein kraampjes opgezet worden, waar mensen, onder wie toeristen, terecht kunnen voor bijvoorbeeld snacks. Verder moet er beveiliging komen, zodat de bezoekers ongestoord kunnen verpozen. Het is de bedoeling dat ook het carillion weer te horen zal zijn.

De fontein is aan de samenleving geschonken ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van De Staten van Suriname, zoals De Nationale Assemblee toen heette. Het monument, vervaardigd door Stuart Robles de Medina, bestaat onder andere uit vijf vlaggendragers die de belangrijkste bevolkingsgroepen symboliseren.

Schoonhoven wil niet zeggen op hoeveel het plan is begroot en volstaat met 'het gaat om enkele tienduizenden Srd's'.

Het ontwerp van het plan is aangeboden aan bedrijven voor sponsoring. Tot nu toe heeft slechts één onderneming gereageerd en die was enthousiast. Schoonhoven hoopt binnen drie maanden het plan te kunnen uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten