donderdag 19 april 2018

Winst MCB Group na belastingen daalde in 2017 met 24 miljoen

Minder winst door tegenvallende economische ontwikkelingen op alle eilanden en orkaan Irma


Het boekjaar 2017 was voor MCB Group, de grootste bankinstelling van de Dutch Caribbean, een jaar met een forse financiële aderlating; de winst na belastingen daalde met 24 miljoen (-19 procent), maar bedroeg nog altijd 104,5 miljoen gulden. Een jaar eerder kwam de nettowinst nog uit op bijna 129 miljoen, terwijl in de twee jaren daarvoor onderaan de streep 140 miljoen werd verdiend. Dit meldt het Antilliaans Dagblad donderdag 19 april 2018.

Feitelijk is het winstniveau van 2017 gelijk aan exact tien jaar eerder, toen over 2007 een resultaat werd gerealiseerd van ruim 106 miljoen.

In hun directieverslag melden president-directeur Lionel ‘Chicu’ Capriles en de directeuren Michael de Sola en Mahadeo Sebarath (die medio vorig jaar het managementteam versterkte na het vertrek van Ian de Silva die met pensioen ging), dat veel heeft te maken met tegenvallende economische ontwikkelingen op alle eilanden, maar natuurlijk deed orkaan Irma daar op 6 september 2017 een enorme schep bovenop. Die dag werd de economie van Sint Maarten zwaar getroffen en dat heeft de bancaire sector en dus ook MCB volop gevoeld.

De winstgevendheid van Maduro & Curiel’s Bank is dan wel afgenomen tot zo’n 104 miljoen, het eigen vermogen van de bankgroep is het voorbije jaar verder verbeterd: voor het eerst kwam deze uit boven de 800 miljoen. In totaal steeg het vermogen met 47 miljoen (+6 procent) tot 818 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten