woensdag 18 april 2018

Onverlaten steken kunststof PVC-buizen bij herinrichting Mangolaan in brand

Buizen hadden een totale waarde van Srd 200.000


Het materiaal voor de herinrichting van de Mangolaan is vernietigd, maar het werk zal normaal voortgang vinden. Een deel van de mini opslag van kunststof PVC-buizen, in  afmetingen van rond 80 en rond 60 centimeter, zijn in de nacht van maandag op dinsdag in brand gestoken.

Waarnemend onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken bij het ministerie van OWT&C, Awinash Dewoe, laat het Nationaal Informatie Instituut (NII) dinsdag weten, dat een hoeveelheid kunststofbuizen, bekend als PE-buizen, pas waren aangevoerd en afgedekt met geo-textiel.

Het gaat hierbij om 9 kunststofbuizen met een diameter van 80 centimeter en 4 buizen met een diameter van 60 centimeter die door brand zijn verwoest. De buizen waren goed voor de aanleg van 70 meter aan riolering en hadden een totale waarde van Srd 200.000. Ook een walsmachine heeft brand- en schroeischade opgelopen.

Rino Tjon A Hung, projectmanager van het Dalian-project, zegt woensdag 18 april 2018, dat de rond 80 buizen gebruikt zouden worden in de Rattan Oemrawsinghstraat aan de voorkant van de Mangolaan. Het werk met de rond 60 buizen verder in de Mangolaan zal normaal voortgang vinden.

De werkzaamheden, die in oktober af moeten zijn, hebben nu vertraging opgelopen, omdat het materiaal en de hulpstukken opnieuw besteld moeten worden uit Duitsland. Er is reeds 500 meter aan buizen geplaatst in het project rehabilitatie van de Mangolaan.

Hieronder een kort videoverslag over de brandstichting.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten