donderdag 19 april 2018

20 Illegale Venezolanen na gestrand te zijn bij Fuikbaai, Curaçao, aangehouden

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)
Vijftien mannen en vijf vrouwen trachten tevergeefs aan arrestatie te ontkomen


De radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht spotte woensdag 18 april 2018 in de vroege ochtend een verdacht contact op de radar ten zuiden van Fuikbaai, Curaçao. Het Dash-8 maritiem patrouillevliegtuig werd naar de aangegeven locatie gedirigeerd om het vaartuig te onderzoeken. Ook de helikopter werd ingezet, aldus de Kustwacht Caribisch Gebied.

Op ongeveer twee mijl uit de kust van Fuikbaai werd door de Dash 8 een onverlicht vaartuig type yola met veel opvarenden gedetecteerd. Vanuit het steunpunt Curaçao rukte een landpatrouille van de Kustwacht samen met leden van de Unit Speciale Taken (UST) van het Korps Politie Curaçao richting Fuik. Twee FRISC interceptors van de Koninklijke Marine (Fast Raiding Interception and Special forces Craft) werden ook naar Fuikbaai gedirigeerd.

Ter plekke gekomen troffen ze het gestrande vaartuig aan. De opvarenden waren al aan land gekomen. In de zoektocht dat daarop volgde, zijn twintig personen gevonden. Zij hadden nog geprobeerd om te vluchten.

Het ging om vijftien mannen en vijf vrouwen, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ze zijn aangehouden en overgedragen aan de Politie..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten