donderdag 19 april 2018

Inwoners Calcutta klagen over particuliere lijnbushouder, NDP gelieerd, die niet iedere dag rijdt

Reactie buschauffeur op klachten: 'Niemand kan mij iets doen'


Bewoners van Calcutta en omgeving in het district Saramacca doen een dringend beroep op de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) om in te grijpen. Zij zijn aangewezen op twee particuliere lijnbushouders, die de route naar Paramaribo vice versa onderhouden. Het betreft de route PMS (Paramaribo-Monkshoop-Saramacca). 

'Maar, een van de lijnbushouders die gelieerd is aan de NDP en deel uitmaakt van het ressortbestuur, onderhoudt de route niet elke dag. En hier ondervinden we enorme last van', zegt een bewoner van Calcutta vandaag, donderdag 19 april 2018, in het Dagblad Suriname.

'We zijn slechts op een bus aangewezen om naar Paramaribo af te reizen en weer terug. Deze bus kan maar 25 passagiers vervoeren.'

Wanneer de bewoners de bushouder, die zijn verantwoordelijkheden verzaakt, confronteren met het feit dat hij dagelijks moet rijden, uit hij bedreigende taal dat ‘niemand hem iets kan doen’.

De bewoners, die het gedrag van deze bushouder spuugzat zijn, zeggen dat hij ‘doet alsof de busvergunning zijn eigendom is’. Ze doen een dringend beroep om de transportautoriteiten, die zorg dragen voor het particulier busvervoer, om maatregelen te treffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten