dinsdag 27 maart 2018

'Zware lobby' zou gaande zijn om minister Miranda binnen regering te houden

NDP zou mede door inzet Miranda in 2015 de drie parlementszetels in Para binnengehaald hebben

Miranda nu uit regering zetten kan NDP in 2020 stemmen kosten

 
Nadat minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie van president Desi Bouterse te horen kreeg, dat hij vervangen zal worden, is er de afgelopen dagen een zware lobby op gang gekomen om het staatshoofd op andere gedachten te brengen. 

De Ware Tijd schrijft vandaag, dinsdag 27 maart 2018, vernomen te hebben  van verschillende bronnen, dat personen dicht bij president Bouterse hem hebben benaderd om zijn voornemen te heroverwegen.

Eén van de redenen om Miranda als minister te behouden zou zijn dat de NDP, mede door zijn inzet als districtscommissaris van Para, in 2015 alle drie parlementszetels in dat district heeft binnengehaald. Hem op een zijspoor plaatsen zou de partij politieke veren kunnen kosten bij de stembusgang in 2020. Gesteld wordt dat de NDP dat risico niet zou moeten nemen.

Bouterse zei vorige week dat hij tegen eind maart zo ver is om de wijzigingen in zijn kabinet bekend te maken. In politieke kringen wordt beweerd dat tien ministeries worden gereshuffeld:
Onderwijs, Wetenschap en Cultuur;
Openbare Werken, Transport en Communicatie;
Handel, Industrie en Toerisme;
Justitie en Politie;
Sport- en Jeugdzaken;
Binnenlandse Zaken;
Natuurlijke Hulpbronnen;
Landbouw, Veeteelt en Visserij;
Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer en
Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten