dinsdag 27 maart 2018

DA’91 zet duidelijk pad uit naar verkiezingen 2020

(Bron foto's: DA'91)
Partij wil in ledental groeien en geen 'kleine' of 'elite partij' zijn

 
Politieke partij DA’91 heeft een duidelijk pad uitgezet in haar voorbereidingen naar de verkiezingen toe. Deze richt zich grotendeels op het vergaren van zoveel mogelijk nieuwe leden, het overbrengen van de nieuwe gedachte van de partij te weten ‘Politiek Anders’ (Politiek Trafassie) en het vertrouwen in de politiek weer opgang brengen door naar de burgers toe te gaan. Deze doelstellingen hebben geresulteerd in tal van activiteiten, die de partij reeds in 2017 heeft ontplooid.

Tijdens de jaarlijkse statutaire vergadering van de partij zaterdag 24 maart is teruggeblikt op de zaken die de partij heeft uitgezet in 2017, aldus vandaag, dinsdag 27 maart 2018, het Dagblad Suriname. Partijvoorzitster Angelic del Castilho gaf aan, dat de activiteiten van de partij grotendeels gericht waren op het aantrekken, behouden en informeren van leden voor versterking van kaderleden binnen de partij alsook versterking van het ledenbestand. Dit, om een sterkere positionering van de partij te bereiken. De partij wenst ook te breken met termen, zoals een kleine of elite partij te zijn.

Daarbij zijn verschillende methodieken gebruikt, zoals het instellen van een app zodat de partij de leden beter en sneller kan bereiken, het lanceren van de ‘Stof tot nadenken’ event (lezingen waarbij diverse sleutelpersonen in de samenleving uitgenodigd worden om over sociaal –maatschappelijke problemen te praten), het organiseren van buurtbijeenkomsten om first hand problemen die buurtbewoners ervaren aan te horen en samen met de mensen naar oplossingsmodellen te zoeken.

Tot slot is gewerkt aan verdieping van de band tussen kern en structuren. In het afgelopen jaar heeft de partij een duidelijk standpunt proberen in te nemen over diverse maatschappelijke en politieke issues zowel op nationaal als internationaal vlak. Ook is geparticipeerd aan diverse volksprotesten om het misnoegen tegen het huidig beleid van de regering te uiten.

Volgens Del Castilho heeft de partij in 2017 een beleid gevoerd dat naar hun gevoel in lijn staat met de verantwoordelijkheden en de bevoegdheden van het presidium, zoals deze vastgelegd is in de statuten van de partij. Het presidium is de algemene leiding van de partij en oefent toezicht uit op alle organen van de partij met uitzondering van de partijraad en het presidium zelf. In 2018 zal er gewerkt worden aan het continueren en structureren van het contact met de samenleving. Dit is tevens een aangelegenheid van alle structuren en bestuursleden. De ressortraads- en districtsraadsleden, evenals district contactpersonen, zijn dan ook onmisbaar in dit geheel.

'Tijdens de bezoeken, waarbij er een dieper inzicht is verkregen rond problemen binnen de buurten is duidelijk gebleken dat one size does not fit all. Elk district heeft zijn eigen benadering nodig en er zal in dit kader gewerkt moeten worden aan de mensen te blijven prikkelen in activiteiten van de partij', aldus de partijvoorzitster.

Partijraadsvoorzitter Sunil Oemrawsingh heeft ook aangegeven, dat de partij nooit opgericht is om klein te worden of te zijn.

'Ik ben eens met de conclusie van de voorzitter dat het partij groeiende is, dankzij de inzet die in het afgelopen jaar is geweest. Dit beleidsjaar wordt de opdracht van vorig jaar meegenomen en zal er harder gewerkt moeten worden. Verkiezingsjaar 2020 ligt wel 2 jaar verder, maar dit is niet ver in de politiek. Het betekent dat wij alert moeten zijn, en bereid moeten zijn te mobiliseren voor de verkiezingen.'

De partij zal in deze pre-electorale periode werken aan het verder vergoten van het ledenbestand door te netwerken. De partij wil een ledenbestand van minimaal 5.000 actieve leden voor de verkiezing van 2020. Verder zal de partij werken aan het sterker maken van de band met structuren en kernen, reactiveren van oude kernen, werken aan branding van de partij om een jongere generatie te brengen en consistent en structureel werken aan het vestigen van de nieuwe gedachte van de partij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten