dinsdag 27 maart 2018

Minister Welzijn zou geen belangstelling meer hebben deel uit te maken van regering

Welzijn in Nederland om aanwezig te zijn bij afstuderen dochter aan VU Amsterdam


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme vertoeft momenteel in Nederland. Hij was aanwezig bij het afstuderen van zijn dochter Santusha aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. 

In Suriname draait volgens Starnieuws vandaag, dinsdag 27 maart 2018, de geruchtenmachine op volle toeren, waarom de bewindsman juist nu in Nederland is. Welzijn zou geen belangstelling meer hebben om deel uit te maken van dit regeerteam.

Hij zal worden opgevolgd door NDP-Assembleelid Stephen Tsang. Ook voor het ministerie van Justitie en Politie heeft Welzijn geen belangstelling meer.

Eerder had president Desi Bouterse een onderhoud gehad met Welzijn over zijn functioneren op de twee ministeries. Aangezien de president bezig is met reshuffling, wisten ingewijden reeds dat Welzijn zou worden vervangen.

Eerder had Welzijn aangegeven, dat zijn reis naar het buitenland ruim van te voren was gepland. Hij had zijn dochter beloofd aanwezig te zijn wanneer zij haar mastersbul zou ontvangen in Rechtswetenschappen. Haar afstudeeronderzoek is gericht op conflicthantering in het Surinaams rechtssysteem waarbij arbitrage, bemiddeling en bindend advies een belangrijke rol spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten