dinsdag 27 maart 2018

Doodschop in Argentijnse tweede klasse voetbalwedstrijd

Gustavo Turraca van Los Andes in gezicht geschopt door Martin Minadevino van Almirante Brown



Het Zuid-Amerikaanse clubvoetbal heeft geen al te beste reputatie: wedstrijden ontsporen er wel vaker wegens het zuidelijke temperament, op en naast het veld durven wel eens rake klappen vallen. Een nieuw incident in de Argentijnse tweede klasse bewijst dat voetbal er nog steeds oorlog blijft... In het duel tussen middenmoters Los Andes en Almirante Brown (2-0) kreeg Gustavo Turraca een ware doodschop te verwerken.


Terwijl de middenvelder van de thuisploeg enkel oog had voor de bal bij een luchtduel, werd hij door de bezoekende spits Martin Minadevino onbesuisd getrapt in het gezicht...


Minadevino mocht meteen gaan douchen, ondanks enkele verwondingen kon Turraca toch gewoon weer voort voetballen. Al zal hij er nog even gehavend bij lopen door de duidelijke verwondingen in zijn gelaat.


Dat Minadevino na een halfuur compleet door het lint ging, hoeft echter niet te verbazen. De wedstrijd werd immers afgewerkt onder hoogspanning en na een kwartier spelen braken er rellen uit tussen de fans. Terwijl die op de vuist gingen en elkaar bekogelden met stenen, maakte de politie zich aanvankelijk uit de voeten.

De oproerpolitie moest eraan te pas komen met knuppels en zelfs rubberkogels. Uiteindelijk werden een 100-tal herrieschoppers opgepakt, maar het leed was toen al geleden. Op de beelden zien we zelfs hoe een jonge fan wordt weggedragen.



(Suriname Mirror/Nieuwsblad/Twitter/YouTube/The Daily Mail/Sporza)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten