dinsdag 27 maart 2018

Personeel Huize Ashiana weer in actie

Personeel wacht al 7 jaar op aanpassing nacht-, middag- en kledingtoelagen


De personeelsleden van Huize Ashiana zijn weer in actie, nadat ze eerder een actie op 6 februari 2018 hadden beëindigd. De personeelsleden hebben volgens directeur Osei Jabini aangegeven, dat hetgeen de vorige keer beloofd was niet is waargemaakt, waardoor besloten is de actie weer op te pakken, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 27 maart 2018. 

De bond, die de acties van de personeelsleden heeft opgevangen, zal weer proberen zaken in goede banen te leiden. Echter is het niet bekend wanneer de actie wordt opgeheven, zegt Jabini. De personeelsleden zijn de situatie beu en geven aan dat zij niet stoppen, zolang zij geen concrete oplossingen hebben gezien. Zij geloven dat als zij de actie on hold zetten er weer niets gedaan zal worden.

De reden dat het personeel in actie is, heeft vooral te maken met het feit dat men te lang, ongeveer 7 jaren, in afwachting is op aanpassing van de nacht-, middag- en kledingtoelagen. Ten opzichte van andere instellingen is Ashiana ver achter gebleven bij de aanpassing van deze toelagen. De bedragen zijn ernstig achterhaald.

De bond had aangegeven bezig te zijn samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om te kijken hoe zij de aanpassing snel tot uitvoering konden brengen. In afwachting op antwoord van de bond werden de acties toen opgeschort.

Dat de actie weer is aangevangen, werd bekend nadat de pers een bericht kreeg van de instelling waarin weer een beroep gedaan werd op familieleden, vrijwilligers en sociale verenigingen om te assisteren bij het verzorgen van de senioren burgers. Personen die reeds vanmiddag hun ondersteuning willen geven, kunnen voor verdere instructies zich opgeven bij het hoofd, dat de algehele leiding heeft voor de middagdienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten