dinsdag 27 maart 2018

Minister Camelia-Römer in zaak tegen Sona: 'Er is meer dan ooit behoefte aan een ordemaatregel'

'Nog steeds onduidelijk waarvoor zij ruim 7 miljoen gulden nodig heeft en nog geen deugdelijke financiële verantwoording is gevolgd'

 
De eerder aangekondigde rechtsgang door minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur tegen Sona, die belast is met het project HNO, is ingezet. Afgelopen vrijdag is het verzoekschrift in deze zaak ingediend, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 27 maart 2018.

'Er is meer dan ooit behoefte aan een ordemaatregel', aldus de bewindsvrouwe. Er is hier sprake van een spoedeisend belang, zo wordt gesteld in het verzoekschrift. Immers, Sona heeft in een brief van 6 maart 2018 het Land wederom verzocht om een storting van een bedrag van ruim 7 miljoen gulden. Dit ‘terwijl het nog steeds onduidelijk is waarvoor zij dit bedrag nodig heeft en vooralsnog geen deugdelijke financiële verantwoording is gevolgd’, zo staat in het verzoekschrift dat namens de minister van Gezondheid is ingediend door advocatenkantoor Soliana Bonapart & Aardenburg.

Sona heeft een verzoek ingediend voor aanvullende fondsen ‘terwijl er een reëel restitutierisico aanwezig is voor het Land, zeker ook als blijkt dat er onverklaard gebleven uitgaven hebben plaatsgevonden’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten