donderdag 16 november 2017

MZ-poli's Langatabiki, Nason en Apoematapoe ontvangen vaccinkoelkast van Newmont Suriname

'Koelfaciliteiten dringend nodig om vaccins volgens de geldende standaarden te bewaren'


Newmont Suriname heeft de poliklinieken van de Medische Zending (MZ) te Langatabiki, Nason en Apoematapoe een vaccinkoelkast geschonken. De schenking is gedaan na een schriftelijk verzoek van de MZ. De Technische Dienst van MZ heeft de kasten geïnstalleerd. Dit meldt Starnieuws donderdag 16 november 2017.

Op het Jan van Mazijk Coördinatie Centrum van de MZ vond dinsdag de officiële overhandiging van de vaccinkasten plaats met de ondertekening van de overdrachtsdocumenten. Namens de MZ tekende de algemeen directeur, Edward van Eer, en voor Newmont plaatste Communication Manager Judith Lochem haar handtekening.

Van Eer zei, dat deze koelfaciliteiten dringend nodig zijn om vaccins volgens de geldende standaarden te bewaren. Vaccins moeten op elk moment beschikbaar zijn op de poli om tijdig te kunnen vaccineren, zoals vastgesteld in het Nationaal Immunisatie Programma (NJP). Zuigelingen moeten bijvoorbeeld binnen 24 uur gevaccineerd worden tegen Hepatitis B.

Het streven van de MZ is om in het gehele binnenland 90 procent vaccinatiedekking te hebben voor alle kinderziekten binnen het NIP. Van alle werkgebieden is juist in Oost-Suriname de laagste dekking. Daarom zijn volgens Van Eer de koelkasten op deze poli’s heel belangrijk, waardoor  vaccins op een verantwoorde wijze in voorraad zijn om verder te werken aan de verbetering van het immunisatiebeleid.

Met de inkrimping van de overheidssubsidie aan de MZ wordt het steeds moeilijker om voor alle 50 poli’s de nodige koelfaciliteiten te kopen. 'Ik prijs deze samenwerking, omdat het goed is te zien dat grote bedrijven binnen hun werkgebied meehelpen om de gezondheid van de woongemeenschappen waarin zij werken ter hand te nemen', benadrukte Van Eer. Lochem merkte op, dat de goudmaatschappij als beleid ook de gezondheidsontwikkeling van haar werkgebied te versterken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten